La cursul de dans oriental învățăm și practicăm intensiv mișcările specifice de belly dance și de asemenea studiem elemente de dans indian, balet și dans hawaian pentru a ne înfrumuseța stilul și a ne orna coregrafiile.

Belly dance este un stil de dans în care ne exersăm, fortificăm și folosim foarte mult trunchiul, centrul corpului. Picioarele ne susțin, pelvisul ne dă putere, iar brațele, pieptul și capul ne dau grație. Spre deosebire de stilurile de dans occidental, în belly dance mișcările vin din centrul ființei noastre și se întorc tot aici. O dansatoare de dans oriental pare că își luminează spațiul interior. Un joc de dezvăluire și ascundere, de dăruire și primire, de interiorizare și exteriorizare.

Practica izolărilor – în care diferite părți ale corpului se mișcă foarte distinct și independent de celelalte – ne învață controlul desăvârșit. Armonia între mișcări, alternanța dintre ele, coordonarea aduc măiestrie dansului nostru.

Tehnica de belly dance este bine stabilită, dar fiecare dansatoare își dezvoltă un stil propriu corpului, personalității și simțirilor ei.

Cursul este destinat să creeze o atmosferă de susținere și de apreciere, în care învățăm să le privim pe femei ca surse de inspirație și oglinzi ale proriei noastre frumuseți.

Dansul oriental este pentru orice femeie, indiferent de vârstă sau naționalitate și este cunoscut pentru forța sa de a ne vindeca.

Prin intermediul dansului oameniii își înțeleg sentimentele. Ei sunt mișcați de un sentiment de ușurare și de fericire care îi ajută să își trăiască viața mai senini, să treacă mai ușor peste suișurile și coborâșurile ei. Prin dans, oamenii se eliberează de frica morții și se conectează la pulsul vieții. Barierele dintre Eu și Tu se estompează, modalitatea prin care adaptăm viața propriului tipar își pierde din rigiditate. Coincidența dintre voința proprie și destin poate fi intuită în toată măreția ei, ceea ce ne ajută să devenim astfel copii ai naturii. Libera alegere și abandonul pot fi exprimate prin dans și transformate astfel în intuiție.

Un om devine om datorită nașterii și morții, a suișurilor și coborâșurilor și prin cuvintele tăcute rostite de inimă.

Două forțe străvechi sălășluiesc în fiecare femeie, două euri feminine distincte care se împletesc pentru a naște misterul feminine pe care bărbații cu greu îl înțeleg. Una din forțe este blândă, tolerantă, civilizată și umană, cealaltă este exact contrariul. Ambele forțe fac dintro femeie simplă o ființă completă, o ființă integră.

Secretele bunicii- Ritualuri antice ale dansului din buric și puterea sa vindecătoare,
Rosina Fawzia Al-Rawi

Orar

Miercuri
19:00 - 20:00
Sambata
19:00 - 20:00

Detalii

Categories